develop free website

Salvatore Giusppe Sichi

Door velen bestempeld als een van de beste gitaristen van Nederland weet Salvatore tal van invloeden en stijlen samen te brengen tot een enkele, geheel eigen speelstijl. Naast gitaar speelt hij ook Mandoline, Cubaanse Tres, Basgitaar, Tenor Banjo en Percussie.

Salvatore gebruikt een speciaal voor hem gebouwde gitaar van Leonardus

Hoewel hij zichzelf omschrijft als: 'een gitarist die toevallig ook zingt' wordt hij ook als zanger vaak geprezen om zijn rauwe en gepassioneerde zang.  

Naast zijn werk bij Bandera Latina en aanverwante acts is hij ook een bekwaam producer, arrangeur, componist, muziekdocent, auteur, illustrator en grafisch ontwerper. 

Binnen de band staat hij bekend als 'Mani d'Oro' (Gouden handjes) of 'El Dictator' ( Geen uitleg nodig). Zijn uitzonderlijke muzikale talent stelt hem in staat een van de beste live bands van Nederland te leiden. 

Onder zijn eigen naam bracht hij twee albums en een single uit; Het in 2018 uitgebrachte 'La Mia Arte' ( mijn kunst) bevat enkel door hemzelf gecomponeerde nummers. Dat geldt ook voor zijn Nederlandstalig single 'Vecht voor wat je Lief is'. In 2019 bracht hij een nieuw album uit, ditmaal met vrijwel alleen covers van bekende, veelal Engelstalig nummers.

Luister naar zijn prachtige muziek op:

Salvatore